آینده روشن

بزرگی راگفتند:آینده بشرتاریک است. پاسخ داد: ولی وظیفه ماروشن است

آینده روشن

بزرگی راگفتند:آینده بشرتاریک است. پاسخ داد: ولی وظیفه ماروشن است

آینده روشن

تولید، نشر و بازنشر فرهنگ، مدیریت و طنز

۱۱ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۳ ثبت شده است

۲۴
ارديبهشت


خانواده، کوچکترین هسته جامعه و در عین حال بنیادی ترین و مهم­ترین جزء آن است به گونه ای که صلاح و فساد خانواده تأثیر مستقیم بر تمام شئونات اجتماعی و فرهنگی دارد؛ منابع دینی ما نیز سرشار از آموزه هایی است که هر یک به نوعی بیانگر اهمیت و جایگاه ازدواج و خانواده است.


نحوه شکل گیری ستاد و مراسم ازدواج دانشجویی

پیش از سال 1376، ازدواج یک واژه فرهنگی نامأنوس و غریب در فضای دانشگاه بود اما با ابتکار حجت الاسلام سیدمسعود معصومی، از اساتید حوزه و دانشگاه و نیز حمایت دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید بهشتی(ره)، نخستین جشن ازدواج دانشجویی با حضور 150 زوج برگزار شدو پس از آن با توجه به استقبال خوب دانشجویان هر ساله برنامه ها و جشن های ازدواج دانشجویی به طور مستمر در دانشگاه های مختلف کشور برگزار می گردید.

طی همین سال ها، ستاد ازدواج دانشجویی در معاونت فرهنگی سیاسی نهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ها تشکیل و تلاش شد با ترویج «ازدواج آگاهانه، بهنگام، آسان و پایدار»، در تنظیم بنای خانواده به ویژه زوج های دانشجو مؤثر واقع شود.

 

  • بهزاد توفیق فر
۱۷
ارديبهشت

هرسال روزکارگر، کارگران خدمت آقا می آمدند و هرسال درروزهای نمایشگاه کتاب، آقا به نمایشگاه می رفتند... اما امسال کارگران میزبان آقا بودند در مپنا و آقا به نمایشگاه کتاب نرفتند! شما هم می دانید چرا...


از مهندس‌ها و بچه‌های قدیمی مپناست. گفت:
«بعضی بچه­‌ها می‌گویند از جاهای دیگر نیرو می‌آورند و تن‌شان لباس کارگران را می‌پوشانند.»
پیش خود گفتم:
«این داستان از احمد تپل داستانِ سیستان رضا امیرخانی حل نشده و دور است که به این نزدیکی‌ها حل شود.»
این اولین گفت‌وگوی جدی جذاب من با مپنایی‌هاست. همان بچه‌ی قدیمی مپنا شبش بهم خبر داد:
«به من هم کارت دادند و در دیدار فردا هستم.»
مرور می‌کنم با خودم قول معروف حاج آقا مجتبی تهرانی «با یک تیر دو نشان» را که:
«هم با این کارت آن پرسش اول کوبیده شد به دیوار و هم رفیقم خودش بین بچه‌هاست. و هم می‌بیند که در این جمع عمو کامبیز هست و داغی و سید و هادی و...»
همه‌ی آن دیگرانی که به قول قدیمی مپنا:
«فکر نمی‌کردم امروز این‌جا ببینم این‌ها را...

خواندن بقیه گزارش

  • بهزاد توفیق فر
۱۷
ارديبهشت

عباس دست طلا

اهمیت و برجستگی کار حاج عباس دست‌طلا و دوستانش در دو چیز است: «سرعت در تعمیر» و «توقف‌ناپذیری». هیچ چیز در مسیر حرکت این جماعت مانعی ایجاد نمی‌کند. نه کمبود گاه به گاه ابزار و وسایل، نه بدقلقی فلان مسئول مربوطه. اصل و اساس راه انداختن کار است؛ تعمیر چرخ جنگ است. این‌قدر این کار را با وسواس انجام می‌دهد که آدم در می‌ماند. این بخش را ببینید:

 
(از متن کتاب)
طاق آمبولانس را چند بار دید می‌زنم. مجتبی لجش گرفته:
- بس نیست؟! چقدر طاق را دید می‌زنی؟ همه‌ی صافکارها یک بار رو‌به‌روی ماشین می‌ایستند و نگاه می‌کنند، بعد هم درستش می‌کنند و دیگر کاری ندارند که چه می‌شود. تو هم از بالا می‌بینی، هم از پایین، هم از چپ، هم از راست، بغل، روبه‌رو، زیر و رو ... بابا! چه خبرت است؟!
حس می‌کنم کمی خسته شده. لبخندی حواله‌اش می‌کنم:
- طاق آمبولانس باید محکم باشد و سفت بشود تا وقتی که می‌رود توی دست‌انداز و بالا و پایین می‌افتد، صدا ندهد. آمبولانس همه‌اش می‌رود خط مقدم، اگر طاقش صدا بدهد، راننده فکر می‌کند با گلوله دارند او را می‌زنند. می‌ترسد و یک وقت برمی‌گردد عقب. (صفحه‌ی ۲۰۴)
 
***
اگر می‌خواهید یک داستان در مورد اقتصاد مردمی و مقاومتی بخوانید و منظور اشارات و تصریحات چندباره‌ی رهبر انقلاب در این زمینه را بیابید، این کتاب یک پیشنهاد ویژه است.
  • بهزاد توفیق فر
۱۵
ارديبهشت


«محمدرضا لطفی» با آنکه چهره‌ی مشهوری در میان موسیقی‌دوستان محسوب می‌شد، اما از حیث ناگفته ماندن سوابق انقلابی و دینی‌اش، هیچ‌گاه آن طور که باید شناخته نشد. به خصوص انکه  بعد از انتقاد صریح او از یار و همکار سابقش «شجریان» به دلیل گفتگو با رسانه‌های ضدانقلاب مانند بی‌بی‌سی فارسی در این سال‌های اخیر، بسیاری از رسانه‌هی مدعی روشنفکری او را بایکوت خبری کرده بودند. از همین رو برآن شدیم تا او را به روایت مواضع و صحبت‌های خودش معرفی کنیم:

 «بنده در سال 1325 هجری شمسی در گرگان متولد شدم و در یک خانواده‌ی فرهنگی رشد یافتم. پدر و مادرم معلم بودند و این موضوع برای من شانس بزرگی به حساب می‌آمد، چون از همان زمان معلم مقام بلندی داشت و معلم‌ها نیز به معنای واقعی معلم بودند و به کسی ارفاقی نمی‌دادند و اهل پارتی‌بازی و این قبیل مسائل نبودند. مادرم مدیر مدرسه بود و پدرم نیز ناظم و حدود 15 سال در ترکمن صحرا به کار معلمی اشتغال داشتند و واقعاً برای آموزش بچه‌های ترکمن خیلی زحمت کشیدند.»

پدرش بعدها وارد عرصه‌ی تجارت گندم و پنبه و برنج و ... شد، هر چند فرهنگ را هم رها نکرد. ضمن اینکه در عرصه‌های سیاسی همچون ملی شدن صنعت نفت نیز فعالیت داشت. او خود در مورد سابقه‌ی علاقه‌ی خانوادگی‌اش به موسیقی ادامه می‌دهد: «پدر و هم مادرم هر دو عاشق موسیقی بودند. در همان زمان در ترکمن صحرا معلم‌های دیگری بودند و گاهی اوقات، دور هم جمع می‌شدند و ترانه می‌خواندند و موسیقی اجرا می‌کردند، که این کار جنبه تفریح و سرگرمی داشت...»

  • بهزاد توفیق فر
۱۵
ارديبهشت

نباید کینه‌ورزی‌های مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کرده‌ایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند]. شما اگر بخواهید آن کسی را که موافق مذهب شما نیست و عقیده‌ی حقّ شما را قبول ندارد هدایت کنید، چه کار میکنید؟ اوّل شروع میکنید به مقدّسات او بدگویی کردن و دشنام دادن؟ اینکه بکلّی او را از شما دور خواهد کرد و امید هدایت او را به صفر خواهد رساند.(31/1/93)

از آن طرف هم یک عدّه مزدور را به راه بیندازند که برای این آتش هیمه فراهم کنند، بنزین روی آتش بریزند؛ که می‌بینید، میشنوید، یا خبر دارید. وسائل ارتباط جمعی و رسانه در اختیار اینها میگذارند؛ در کجا؟ در آمریکا! در کجا؟ در لندن! آن تشیّعی که از لندن و از آمریکا بخواهد برای دنیا پخش بشود، آن تشیّع به درد شیعه نمیخورد.»(20/6/92)

                                                                                                   مقام معظم رهبری

  • بهزاد توفیق فر
۱۴
ارديبهشت

روزشنبه، عده ای از بیسوادانی که برای چیزهای بی ارزشی چون عزت، آبرو، شرف و... مام میهن کهن، ایران زمین، نگران ودلواپس بودند گردهم آمدند. عکس های منتشرشده گویا نیست. چون ینده با فکر اینکه یک همایش دانشجویی قطعا با تاخیر آغاز خواهدشد و استقبال چندانی هم نخواهد داشت ساعت 30/16 جلوی درب لانه سابق جاسوسی بودم ولی غیر از سالن همایش (باظرفیتی حدود 2000 نفر) راهروهای دورتادور سالن و فضای مسقف کنار سالن(باظرفیتی حدود 1500 نفر)؛ تمام محوطه مقابل درب سالن تا درب اصلی لانه مملو از جمعیت بود تاجایی که بعد از یکساعت ایستادن واین پا وآن پاکردن، موفق به ورود و شنیدن صدای سخنرانان نشدم و حدود ساعت شش برگشتم.

باآرزوی موفقیت برای آقای روحانی، ظریف و بقیه مسئولین عزیز، باید بگویم تاحالا این همه بی سواد یکجا ندیده بودم!!:)

برخی عکسهای مراسم را اینجا ببینید:

همایش منتقدان توافق ضعیف (1)

همایش منتقدان توافق ضعیف (2)
همایش منتقدان توافق ضعیف (3)
همایش منتقدان توافق ضعیف (4)
همایش منتقدان توافق ضعیف (5)


 

  • بهزاد توفیق فر
۰۹
ارديبهشت

 در آستانه یازدهم اردیبهشت، سالروز درگذشت هنرمند طنزپرداز آقای کیومرث صابری مدیرمسئول مجله «گل‌آقا»، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR متن پاسخ رهبر انقلاب به نامه‌ی مرحوم صابری در سال ۱۳۷۰ را بازنشر می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به نامه‌ی آقای کیومرث صابری فومنی مدیر مسئول مجله‌ی «گل آقا» فرمودند: «ادعا نمیکنم که کار شما کامل و بیعیب است؛ اما با ملاحظه‌ی اجمالی شماره‌های «گل‌آقا»، امید هرچه بهتر شدن و کاملتر شدن آن را دارم.»
 
متن کامل نامه رهبر انقلاب اسلامی به مدیر مسئول «گل‌آقا» به شرح زیر است:
 
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌
 
خدا را شکر که این طنز شیرین و پُرمغز، به دوره‌ی جلد شده‌ی یکساله رسید و آزمونی از یک اقدام موفق در یک خلأ فرهنگی و هنری را در برابر چشم همه‌ی کسانی که برای شروع کارهای لازم، تردیدها را بر تصمیمها غلبه میدهند، گذاشت. ادعا نمیکنم که کار شما کامل و بیعیب است؛ اما با ملاحظه‌ی اجمالی شماره‌های «گل‌آقا»، امید هرچه بهتر شدن و کاملتر شدن آن را دارم.
 
طنز صادق و دلسوزانه باید همه‌ی نقاط معیوب، بخصوص آنها را که کمتر به چشم میآیند و آنها که بیشتر به علم و اطلاع همگان از آن نیاز هست، هنرمندانه ببیند و بنمایاند. امروز جامعه و نظام انقلابی ما با دشمنانی روبه‌روست که همه‌ی ابزارهای محسوس و نامحسوس را برای ضربه زدن و جریحه‌دار کردن مردم و نظام و انقلاب به کار میبرند. برای آگاه کردن ذهن مردم از خدعه‌ی دشمن، چه وسیله‌یی از طنز هنرمندانه و شیرین و زیرکانه، بهتر و کاری‌تر؟
 
ان‌شاءالله شما و همکارانتان موفق باشید.
 
سیّد علی خامنه‌ای
۱۳۷۰/۴/۲۷
  • بهزاد توفیق فر
۰۹
ارديبهشت
  • بهزاد توفیق فر
۰۹
ارديبهشت

 چه باید کرد؟ جایی که قرار است هر آئینی ساز خود را بنوازد و بر آتش خود بدمد در حالیکه طبق آموزه های ادیان باید همه با هم و در کنار یکدیگر زندگی کنیم. آتش فتنه تفرقه دامن مسلمانان را گرفته و هر روز بیشتر مشتعل میگردد. تعدد فرق و مذاهب مختلف در ادیان ابراهیمی امری پذیرفته شده و مفروض است همچنانکه در طی تاریخ دیده شده است و با آرامش طی گردیده، اما امروزه شاهد تند روی‌هایی در این حیطه می‌باشیم که محصول انتقال احساسات و تحریکات رسانه‌ای در بین پیروان مذاهب نوظهور مختلف است.
روی صحبت ما فرقه‌ها و مذاهبی هستند که بعضا بیش از یک صده از رویش و پدید آمدن آنها نمیگذرد که خود انحرافی هستند از مسیر مذهب اصلی خود. نقش استعمار برای رسیدن به اهداف شومش در این مسیر به تحقیق بسیار تاثیرگذار می‌باشد. اهدافی همچون تفرقه میان مسلملنان برای بازمایی خشونت در میان آنها و تبعیت از ساز و کار درگیری خود با خودی جزوی از دلایل دخالت و نقش غرب و استعمار نوین می‌باشد.
چه باید کرد؟ سخن از وحدت بین فرق و دعوت رهبران طرفین مذاهب مختلف و تاکید بر اصول پذیرفته شده و مورد قبول فرقه‌ها می‌تواند راهگشا باشد، کمپین‌های بشر دوستانه می‌تواند علاوه بر تحقق هدف اصلی یعنی خاموش کردن آتش فتنه، موجب تبرئه و جدا سازی فرق دیگر و مسلمانان از این فتنه و خشونت به تصویر کشیده شده در رسانه‌ها باشد.
آسمان تو به چه رنگ است امروز؟ آفتابی‌ست هوا؟ یا گرفته‌ست هنوز؟...

کلیدواژه ها: استعمار - عرفان نوظهور - وهابیت - بابیت - بهاییت - حلقه - ماسون - فرقه شناسی 

مشاهده ویژه نامه معارف

  • بهزاد توفیق فر
۰۶
ارديبهشت

دومین شماره رمز عبور منتشر شد. دراین شماره می توانید بخوانید وبدانید:

  • روزی که رئیس جمهور به کاخ نشینی توجه بکند روز انحطاط او و اطرافیانش است

  • بارش شهاب به افق تل آویو

  • کسانی می خواهند ما را به ادبیات «ما نمی توانیم » برگردانند

  • مذاکرات وین در باتلاق توافق ژنو

  • تهدید و توهین آمریکایی در برابر سیاست «سکوت و لبخند» مقامات ایرانی

  • توصیه های این سه نفر را جدی بگیرید

  • ومطالب خواندنی دیگر ...
  • بهزاد توفیق فر