آینده روشن

بزرگی راگفتند:آینده بشرتاریک است. پاسخ داد: ولی وظیفه ماروشن است

آینده روشن

بزرگی راگفتند:آینده بشرتاریک است. پاسخ داد: ولی وظیفه ماروشن است

آینده روشن

تولید، نشر و بازنشر فرهنگ، مدیریت و طنز

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۴ ثبت شده است

۲۰
ارديبهشت

آیزنک فعالیت در زمینه آزمون سازی را از سال ۱۹۴۷ آغاز کرد و در ابتدا به عامل اساسی در سنجش شخصیت شامل روان رنجوری N و برونگرایی-درونگرایی توجه داشت. وی پس از دو بعد اولیه، بعد سومی را به آن ها افزود و آن را روان پریشی P نام نهاد. این سه عامل، نظریه سه عاملی آیزنک را در شخصیت تشکیل می دهند. آیزنک و لانگ (۱۹۸۶) خاطر نشان می کنند که در مطالعات آن ها از فرهنگ های مختلف شواهد فراوانی دال بر وجود این سه بعد به دست آمده است.

از این پرسشنامه که نسخه اولیه آن در سال ۱۹۶۷ با دو فرم مخصوص کودکان و بزرگسالان تهیه شده است، جهت سنجش برخی جنبه های شخصیت از جمله برونگرایی و درون گرایی و همچنین تشخیص برخی اختلال های  شخصیت مانند روان پریشی، جامعه ستیزی، روان رنجور خویی و مقبولیت اجتماعی استفاده شده است. فرم حاضر برای افراد ۱۶ سال به بالا تهیه شده است. پس از تکمیل این پرسشنامه شما نمرات و تفسیرهای کامل  را دریافت خواهید نمود. لازم به ذکر است که فرمت ۵۷ سوالی این پرسشنامه هم به زبان فارسی موجود است ولی نسخه ۹۰سوالی دارای پیشنه تجربی و علمی قوی تری است و اعتبار و روایی آن در در نمونه های جمعیتی بزرگتری مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

  • بهزاد توفیق فر
۱۶
ارديبهشت

مرکز رهبری خلاق اخیراٌ گزارشی را در خصوص روندهای آینده توسعه رهبری منتشر ساخته است. بر اساس گزارش این مرکز 4 روند کلی در زمینه توسعه رهبران و مدیران وجود دارد.

  • تمرکز بیشتر بر توسعه عمودی

دو نوع توسعه وجود دارد:عمودی- افقی .  زمان زیادی روی توسعه ی افقی ( شایستگی ) صرف شده است , اما زمان کمی روی توسعه عمودی گذاشته شده است. روش های توسعه عمودی و افقی بسیار متفاوت هستند. توسعه افقی می تواند از طریق یک فرد خبره به یک مدیر انتقال یابد ولی مدیر  باید خودش به توسعه عمودی دست  یابد.

  • انتقال مالکیت توسعه ای بیشتر به فرد یا واگذاری بیشتر کارها به افراد

مردم زمانی که احساس مسولیت بیشتری برای پیشرفت خود داشته باشند، سریعتر به توسعه می رسند. مدل کنونی مردم را تشویق به این نکته می کند که اعتقاد داشته باشند فرد دیگری مسئول توسعه منابع انسانی آنها می باشد .  ما نیازخواهیم داشت که به افراد کمک کنیم تا درک کنند که به جای اینکه راننده آنها باشیم ، آنها را در صندلی راننده قرار دهیم و مدیریت و را به خودشان واگذار کنیم .

  • تمرکز بیشتر بر رهبری جمعی نسبت به فردی

توسعه ی رهبری در نقطه ای است که به حالت فردی تمرکز کرده است . انتقال از نمونه های قدیمی که رهبری  توسط یک فرد اجرا می شد به نوعی جدید که رهبری را یک فرایند جمعی  تلقی می کند و  از طریق شبکه ها گسترش می یابد اتفاق افتاده است.

  • تمرکز بیشتر روی  نوآوری روش های توسعه رهبری

هیچ نمونه ، برنامه یا مدلی وجود ندارد که برای  توسعه سطوح رهبری جمعی که برای مواجهه با آینده ی رو به پیچیدگی مورد نیاز است ، مناسب باشد. در عوض ، نیاز به نوآوری سریع با رویکرد های جدیدی لازم است. این مدل های جدید بایستی جمعی و  همه گیر باشند .تکنولوژی و اینترنت می تواند به این موضوع کمک کند.  

رهبری آینده

منبع:www.ccl.org

  • بهزاد توفیق فر
۰۷
ارديبهشت

مردی شتری بی‏ صاحب و سرگردان یافت. پیش قاضی رفت تا حکم حلال کردن آن بداند. قاضی پاسخ داد: باید سه روز کامل در سراسرشهر شتر را بگردانی و جار بزنی که پیداشده، اگر صاحبش پیدا نشد، حلال است.

مرد، از فردا افسارشتر را گرفت و درشهر می گرداند، بلند فریاد می‏زد: آهاااای اهاااااالی ... این شتر... وناگهان صدایش را کاملا آهسته می‏ کرد و ادامه می‏ داد: پیدا شده...!

دولت یازدهم و شتر گمشده

بابررسی کارنامه دولت یازدهم و بااندکی دقت می‏توان دریافت که اغلب نه همه اتفاقات روی داده در فضای کشور، چه درزمینه‏ سیاسی و چه در زمینه‏ های اقتصادی، فرهنگی و ... مصداق حکایت بالاست. دولت یازدهم بااستفاده از رسانه ‏های مرتبط خود! که پیش از این یا به تازگی، به جرگه "دوستان" وارد شده ‏اند. درابتدا و با صدای بلند خبری را اعلام کرده و مدتی طولانی با شانتاژ رسانه‏ ای و اظهارنظرهای موافقان، "خبر خاص" را به "شکل دلخواه" به گوش عموم مردم در پایین‏ ترین سطوح نخبگی می‏ رساند. آنگاه بعد از یک یا چندماه که شایعه کاملا گسترش یافت و تاثیرات موردانتظار خودرا برجای گذاشت به آهستگی و درگوشی خبر را تکذیب کرده یا به اعلام کوتاه "نتیجه بررسی" مراجع ذیربط اکتفا می کند. صدالبته در این راه، استفاده اغلب مردم از شبکه ‏های اجتماعی همراه و "شایعه ‏پذیری ذاتی" ایرانیان را بزرگترین کمک و تسهیل‏ گر می ‏توان به حساب آورد.

قبل از اینکه نظر خود را زیرلب زمزمه کنید یا از پشت عینک موافق / مخالف، به مطلب نگاه کنید، ادامه نوشته را مطالعه فرمایید

  • بهزاد توفیق فر
۰۱
ارديبهشت

نوشته: آندره‌آ اُستوجیک
 

در پایان سال 2000، خودکشی‌های پی‌درپی در اداره‌ها و شرکت‌ها اهمیت آسیب‌های ناشی از کار را آشکار ساخت. بحران اقتصادی کنونی تا چه اندازه باعث افزایش این پدیده‌شده‌است؟ جابه‌جایی‌هایی محیط کاری، بسته شدن بعضی از شرکت‌ها و کارخانه‌ها، کاهش حقوق، تعدیل نیرو و ... از جمله پیامدهای دوره بحران اقتصادی است. این عوامل چه تاثیری روی سلامت حقوق‌بگیران دارد؟ روانپزشک، پاتریک لژرون(Patrick Légeron)، پایه‌گذار دفتر مشاوره‌ی « انگیرش» و هم‌نویس گزارش خطرات روانی-اجتماعی که در مارس 2008 به وزیر کار فرانسه ارائه شد، می‌گوید: «پدیده‌ استرس ناشی از کار در سال‌های 1970پدیدار شد که طی آن تحولات بزرگی در محیط‌های کاری به وجود‌ آمد. همه فکر می‌کردند که با توسعه‌ی ماشین‌ الت و کامپیوترها، سختی‌های ناشی از کار کاهش می‌یابد، اما آسیب‌های جدید روانی ظاهر شد. در دهه‌های بعد از آن، استرس‌های ناشی از کار به موازات بحران‌ها پیش نرفت. به طور حتم نمی‌توان گفت که مشکلات ناشی از استرس، کاملا با بحران‌ها و محیط اقتصادی مرتبط است.


وی در ادامه به تحقیقی اشاره می‌کند که به مقایسه‌ی تشدید بحران اقتصادی و افزایش خودکشی‌ها در یونان و چند کشور اروپایی پرداخته‌است: « در این پژوهش بین دو عامل شباهتی وجود داشت اما آیا می‌توانیم به صراحت بگوییم که علت افزایش خودکشی ها، بحران اقتصادی‌است؟

  • بهزاد توفیق فر